Amintiri din ilegalitatea comunistă (eveniment, 12.05.2014)

Paul Cornea & Alexandru Elias în dialog cu Adrian Cioroianu

Pe data de 12 mai 2014, la Facultatea de Istorie s-a desfășurat conferința de lansare a proiectului nostru, intitulată Amintiri din ilegalitatea comunistă. Paul Cornea & Alexandru Elias în dialog cu Adrian Cioroianu.

 

Bucurându-se de prezența unui public numeros și divers, conferința a prilejuit întâlnirea emoționantă cu doi ”martori implicați” ai lumii pe care proiectul nostru o studiază prosopografic : prof. univ. dr. Paul Cornea și dr. Alexandru Elias, membri ai Partidului Comunist din România în perioada ilegalității. Cei doi invitați ne-au împărtășit amintirile lor legate de lumea comunistă de dinainte de 23 august 1944, de tentațiile, riscurile și iluziile implicate de apartenența la această organizație, dar și reflexia lor critică și postfactuală asupra acestor evenimente biografice.

 

Întâlnirea a prilejuit un dialog viu și pasionant între istorie și memorie, care este completat în mod fericit de memoriile prof. Cornea, publicate în volumul Ce a fost – cum a fost. Paul Cornea de vorba cu Daniel Cristea-Enache (Iași, Polirom, 2013), pe care vi-l recomandăm călduros.

 

DOWNLOAD: brosura evenimentului

Fotografii de la eveniment: