2014

Obiective & Rezultate (2014)

A doua etapă de cercetare și rezultatele acesteia sunt detaliate în tabelul ce urmează.

 

OBIECTIVEACTIVITATI PLANIFICATEREZULTATE: PLANIFICATE // REALIZATE
1. Documentare: arhiva ANIC, biblioteca Academiei, realizare interviuri 1.1 Continuarea activitatii de colectare documente prin
fotografiere/scanare.
Colectarea a inca 70% din documentele ramase si inceperea prelucrării lor prin introducerea în baza de date. // Colectarea tuturor documentelor ramase si inceperea prelucrării lor prin introducerea în baza de date. (vezi model fisa digitala)


1.2 Introducerea informaţiilor din fise in baza de date.Interviuri cu unii dintre participantii la evenimente // Interviuri cu Alexandru Elias, Paul Cornea. (vezi interviul cu Alexandru Elias & Andrei Cornea)
2. Construcţia bazei de date pe baza modelului construit in etapa anterioara cu asistenta IT2.1 Structura de management a datelor si a 2 funcții de interogare a bazei de date.Structura de introducere a datelor in baza de date. // Structura de introducere a datelor in baza de date. (vezi raport cu toate fisele din sistem)
2.2. Instruire pentru introducerea si formalizarea datelorStructura celor 2 funcții de interogare a bazei de date, pe datele introduse. // Structura celor 4 funcții de interogare a bazei de date, pe datele introduse (200 de fise) - sex, origine etnica, origine regionala, statut in cadrul partidului. (vezi rezultate partiale)
3. Corelare rapoarte istoriografice cu noile date3.1 Verificări calitative si cantitative ale clişeelor istoriografice predominanteUn volum in curs de publicare, 4 articole publicate sau in curs de publicare, 1 capitol in curs de publicare, 1 articol in evaluare si privind istoria si istoriografia dedicate PCdR-ului. (vezi rezultate)
3.2. Conferinta de lansare a proiectului si updatare site cu materiale arhivistice, interviuriConferinta de lansare a proiectului și site-ul proiectului // Conferinta de lansare a proiectului "Amintiri din ilegalitatea comunista. Paul Cornea si Alexandru Elias in dialog cu Adrian Cioroianu" + Conferinta "Comunisti romani in Rezistenta Franceza. Vladimir Tismaneanu in dialog cu Adrian Cioroianu" + Participari la alte 2 conferinte (vezi rezultate)

DOWNLOAD

Raport stiintific

RS 2013-2014